Najmladších snookristov trénoval Tomáš Kejla /25.11.2013 22:56

Bývalý český reprezentant, popredný tréner a už takmer legendárny komentátor hry snooker Tomáš Kejla viedol kemp pre talentovaných najmladších hráčov z celého Slovenska. Uskutočnil sa cez víkend (23.-24. 11.) na pôde Elite Snooker & Billiard Clubu v Bratislave.

“Juniorská Akademie Tomáše Kejly” pôsobí v Českej republike vyše 5 rokov a vyrastá v nej množstvo mladých talentovaných hráčov, ktorí sú budúcnosťou snookru v našich končinách. Vďaka Slovenskému biliardovému zväzu a podpore ministerstva školstva pre talentovanú mládež sa podarilo usporiadať prvý juniorský snooker kemp aj na Slovensku.

„Som milo prekvapený, ako sú títo chlapci i jedna dievčina, schopní. Verím, že slovenský snooker má v týchto chlapcoch a dievčatách veľkú budúcnosť. S deťmi pracujem veľmi rád a práve preto, že sa chcú učiť a učia sa veľmi rýchle. Vidieť na nich, ako ich to baví, ako si hrajú, ako zlepšujú. Je to paráda,“ zhodnotil víkendový kemp samotný Tomáš Kejla. 

Deti na kempe prešli intenzívnych dvojdňovým tréningom. V sobotu Tomáš Kejla pracoval individuálne s každým hráčom, zvyšok robil určené cvičenia. Individuálne tréningy boli zamerané na základy, postoj, techniku strku a na odstránenie jednotlivých chýb. V nedeľu dopoludnia prebral s hráčmi trochu teórie a taktiku. Na záver sa uskutočnil aj malý turnaj medzi zúčastnenými. Hralo sa na 1 frame s šiestimi červenými guľami a hendikepmi. Zároveň bol rozhodcom finálového duelu. Víťazom sa stal 17-ročný Patrik Sedlák z Trenčína, momentálne asi najväčší talent medzi zúčastnenými. 

Okrem toho, že sa Tomáš Kejla venoval priamo najmenším hráčom, svoje rady i skúsenosti z praxe a trénerskej metodiky poskytol aj trénerom a rodičom jednotlivých hráčov. 

„Všetci juniori ukázali svoj potenciál. Okrem víťaza miniturnaja Patrika Sedláka ukázal výbornú hru finalista Patrik Horák, veľmi sa mi páčil aj Kevin Čižmarovič či najmladší účastníci Maťko Oriňák a Miško Frank. Krásne strky predviedli aj Tom Parada a Lukáš Lorinc. Všetci mladí snookristi, ktorí sa zúčastnili kempu, sú talentovaní a verím, že pri tomto športe vydržia,“ vyjadril sa za organizátorov Adam Horáček. 

Siedmich talentovaných chlapcov (od 8 do 17 rokov) doplnila aj jediná zástupkyňa nežného pohlavia, o niečo staršia Bratislavčanka Hana Mengerová. Potvrdila, že snooker nie je len mužským športom.

Späť