Sezóna 2015/16 /11.09.2015 12:43

V novej sezóne na Vás čakajú turnaje, na ktoré ste zvyknutí, ale aj novinky, na ktoré ste zvyknutí neboli

Zameriame sa na juniorov

Už v minulej sezóne sme sa snažili o rozvoj juniorského snookru formou tréningových dní v Bratislavskom Elite Snooker & Billiard Clube a v spolupráci so Snookrovou Akadémiou Tomáše Kejly sme organizovali Česko-Slovenská podujatia zamerané na mládež pod názvom „Kejla CUP“. Tie budú pokračovať a plánujeme usporiadať juniorské tréningy aj na východe Slovenska – v Košiciach alebo Prešove.

To že juniori sú našou prioritou ukazuje aj skutočnosť, že prvý turnaj v sezóne 2015/16 patrí práve im. Sezóna odštartuje turnajom U21 Q-Tour 2016 T1 v sobotu 12.9.2015 v Bratislavskom Elite Snooker & Billiard Clube. Séria turnajov U21 Q-Tour 2016 je iba pre hráčov do 21 rokov a bude slúžiť ako jedno z kritérií pre nomináciu na juniorský Európsky šampionát v snookri v roku 2016, no ktorý by mali ísť zo Slovenska až štyria hráči.

Snooker Liga 2015/16 a bodované turnaje

Ďalším ročníkom pokračuje aj Slovenská Snookrová Liga. Osvedčený formát regionálnych skupín a víkendového Play off turnaja ostal zachovaný, rovnako ako to, že v poradí 2. a 4. Play off turnaj sa odohrá v herniach Snooker Clubu Košice a Prešovského Freeball Snooker Clubu. Po novom sa do Ligy pripojili hráči zo Spišskej Novej Vsi, ktorí už v minulosti dochádzali na turnaje do Prešova alebo do Košíc. Liga si zachovala Prize Money pre 8 najlepších hráčov podľa celkového poradia po skončení ročníku.

Sezóna naplno začne turnajmi Big Bang 2015 hranými súčasne v Bratislave a Košiciach. Ďalšie ročníky sérií turnajov Elite Snooker Tour a Lineas Snooker Cup doplní 2. ročník Košickej série Cassovia Snooker Tour.

Z minulej sezóny rovnako ostáva systém kategórií a bodovania turnajov. Víťaz Majstrovstiev Slovenska si pripíše do rebríčku 8000 bodov, víťazi ligových turnajov 5000 bodov, Elite Snooker Tour, Lineas Snooker Cup a Cassovia Tour sú ohodnotené 3500 bodmi pre víťaza a ostatné turnaje ako Letný Pohár, Summer Tour a ďalšie menšie turnaje 2000 bodmi pre víťaza.

Každý hráč začal sezónu so štvrtinou bodov z predošlej sezóny, ku ktorým sa priráta 10 najlepších výsledkov zo sezóny 2015/16. Hráči tak majú možnosť zabojovať o postavenie v rebríčku pred najvýznamnejšími turnajmi sezóny.

SK-CZ MASTERS

Dva najvýznamnejšie turnaj sezóny – MASTERS 2016 a Majstrovstvá Slovenska – doplní turnaj SK-CZ Masters. Pilotný ročník tohto najlepšie dotovaného turnaja na Slovensku sa odohrá 16.-18.10.2015 v Bratislavskom Elite Snooker & Billiard Clube. Zápasy vybraných hráčov z Česka a Slovenska bude dokumentovať a vysielať televízna stanica Digi Sport!

Viac snookru a zábavy

Cez stránky snooker.sk, facebook.com/SnookerSk1 a kanál Youtube.com/SnookerSk1 Vám budeme aj tento rok prinášať zaujímavosti a novinky zo Slovenského snookru – výsledkový servis, online prenosy turnajov, rozhovory s hráčmi, záznamy časti alebo celých zápasov, ankety, atď. Pripravujeme aj občasník snooker.sk, ktorý bude distribuovaný do každej snookrovej herne na Slovensku – obsah budú Tvoriť zaujímavosti z domova a zo sveta, rozhovory, články, alebo napríklad aj rady a tipy pre snookrových hráčov

Späť