2. ligový turnaj pre Mira ŠEDA /21.12.2013 09:28

Víkend 15. a 16. decembra patril druhému finálovému turnaju slovenskej snookrovej ligy. V Elite Snooker & Biliard Clube sa opäť stretlo 24 hráčov, umiestnených na postupových miestach regionálnych základných skupín. Svojej postupovej pozície sa pre povinnosti v rámci poolového okruhu zriekol víťaz prvého ligového turnaja a zároveň jednotka snookru Jakub Koniar a pre pracovné povinnosti nepricestoval ani jeho konkurent z Freeball Clubu Pavol Křemen.

Zúčastnení hráči mali prvýkrát možnosť zahrať si na čerstvo zrekonštruovaných stoloch špecifikácie štandardnej pre profesionálne turnaje, tento zväčša prvý kontakt s takýmito parametrami mali za následok výpadky mnohých hráčov zároveň aj nízky počet vyšších nábehov.

Hráči hrali v ôsmich skupinách o jednu štvrťfinálovú miestenku. Žiaden z favorizovaných hráčov nezaváhal a prvýkrát sa do playoff prebojoval aj mladý Trenčan Patrik Sedlák. Postupové poradie a nasadenie do štvrťfinálových zápasov bolo nasledovné: Daniel Urban, Danijel Vranješ, Patrik Sedlák, Miroslav Šedo, Vladimír Mikula, Róbert Pastierovič, Matúš Bučko a Adam Horáček.

Podľa umiestnenia v postupovej tabuľke prehrali boje o semifinále Adam Horáček s Danom Urbanom v pomere 0:3, Matúša Bučka porazil Danijel Vranješ 1:3, Patrik Sedlák zvíťazil v zápase s Robom Pastierovičom 3:0 a rovnakým výsledkom vyradil Miro Šedo Vlada Mikulu.

Prvý semifinálový zápas medzi Urbanom a Šedom rozhodovali hráči až v piatom frame, ktorý pre seba získal s jednoznačným skóre 11:64 Miro a vybojoval pre seba druhé finále v rade.

Druhé semifinále zohrali skúsený Dano Vranješ a mladá nádej Patrik Sedlák. Patrikovi sa podarilo s bývalou jednotkou uhrať len jeden frame a z boja o turnajový primát vypadol.

Do finále nastúpil celkový víťaz minuloročnej ligovej súťaže Dano Vranješ a vo skvelej forme hrajúci finalista predošlého ligového turnaja Miro Šedo. Obaja si prvé štyri framy podelili rovnakým dielom a za stavu 2:2 bolo všetko otvorené. Ďalšie dva framy však získal už len jeden zo súperov a v pomere 4:2 si ligový primát po prvýkrát pripísal Miroslav Šedo.

Finálovou účasťou sa na prvé miesto rebríčka hráčov vrátil Danijel Vranješ a na druhé miesto poskočil víťaz Miro Šedo.

Gratulujeme. 

Späť