Členstvo v SBiZ a jeho výhody /25.09.2013 22:20

Nová snookrová sezóna 2013/14 začína už tento víkend, turnaje nesú názov veľký tresk nie náhodou. Prvá oficiálna sezóna pod záštitou národného zväzu biliardových športov bude synchronizovane zahájená v tradičných slovenských kluboch v Bratislave a Prešove.

Ukončením turnajov Big Bang sa ukončí aj možnosť prihlásiť sa do prvej časti slovenskej snookrovej ligy. Slovenská snookrová liga je organizovaná pre registrovaných snookrových hráčov Slovenského Biliardového zväzu.

Na základe rokovaní Snookrovej komisie s prezidentom SBiZ, pánom Samuelom Koniarom, sme dospeli ku kompromisu o priebehu registrácie snookrových hráčov. Doba platnosti registrácie bude začiatkom tejto sezóny viazaná na snookrový kalendár, tj. od septembra do augusta. Snookrové a poolové registrácie sú v rámci súťaží SBiZ prenosné.

Registrácia do Slovenského Biliardového Zväzu je zo strany snookrového hráča dobrovoľná, nesie však pre nás výhody. V rámci registrácie a uhradenia registračného poplatku 20€, si hráči zabezpečia možnosť bezplatného vstupu do skupinovej fázy všetkých štyroch častí slovenskej ligy, rovnako v turnaji MSR a šampionáte Six Reds nebudú registrovaný hráči hradiť turnajovú licenciu vo výške10€. Z finančného hľadiska si teda každý registrovaný hráč ušetrí na turnajových licenciách až 40€. Súčasne prebieha rokovanie so zástupcami SBiZ o znížení registračného poplatku pre juniorov (t.j. mládež do 18 rokov) na symbolické 1€ za sezónu.

Financie zozbierané na registračných poplatkoch hráčov sa v plnej výške vrátia späť do snookru. Použité budú na technologickú prevádzku stránok snooker.sk, trofeje ligy a majstrovských turnajov, vytvorenie rozhodcovskej základne, registráciu v EBSA a podobne. Všetky výdavky budú prechádzať schválením Snookrovej komisie, ktorá aj zverejní na aké účely a v akej výške boli členské príspevky využité.

Z organizačného hľadiska je registrácia každého z nás prínosom vo vzťahu k štátnym inštitúciám, SBiZ je registrovaný ako oficiálna organizácia uchádzajúca sa o štátne a európske dotácie na rozvoj športu, ktorých poskytnutie či výška sú závislé aj od členskej základne.

Registrácia za člena SBiZ je výhodnou pre hráča, zväz aj športový snooker, jeho podporou zároveň každý z nás pomôže jeho rozvoju. Informáciu o členstve v SBiZ nájdete vo všetkých hráčskych profiloch s termínom ukončenia platnosti.

Registračný formulár a informácie k úhrade členského poplatku nájdete na stránke http://snooker.sk/prihlaska-clena-sbiz.html

Späť