Jakub KONIAR opäť snookrovou jednotkou /21.07.2014 00:44

Počas víkendu 19. - 20. júla 2014 sa 29 snookristov zúčastnilo 2. turnaja Letného pohára 2014. Do Bratislavy zavítali aj Martin Faško a Tomáš Parada z Rožnavy a košičan Matúš Bučko. Všetkých zúčastneným patrí veľký obdiv a úcta, horúci víkend mal na svedomie teploty v herni ktoré chvíľami prekročili 30°C…

Hneď v raných skupinách sa zrodilo prvé prekvapenie - Robo Pastierovič po výhrach 2:0 na Adamom Horáčkom a 2:1 nad Matejom Malicherom obsadil 1. miesto v B skupine. A skupine podla očakávania dominoval Jakub Koniar. Peter Košč a Peter Longauer tak bojovali o 2. postupové miesto zo skupiny. Šťastnejší bol nakoniec Peter Longauer, ktorý v taktickom 3. framu rozhodol o svojom postupe až na poslednej čiernej. V C skupine si postrážil roľu favorita Vlado Mikula. 2. postupové miesto si vybojoval Kevin Čižmarovič, keď zdolal Vlada Tencera 2:0. D skupina mala dvoch favoritov - Boris Tetřev a Miro Matovič. Ich vzájomný zápas bol o 1. miesto v skupine. To si po výhre 2:1 zaistil Boris. Miro sa ale neskôr v zápase s Ferim Stribrnským predviedol krásnym 41 bodových nábehom a ukázal, že jeho forma rastie. V E skupine hral aj 11 ročný Enrik Tenk. Lukáš Kováč a Peťo Varga pre neho boli zatiaľ príliš tažkým orieškom a tak nakoniec zohral zápas o 3. miesto v skupine s Tomášom Záňom. 1. miesto si v F skupine si pred Igorom Jancurom postrážil Balázs Koles. G skupinu vyhral trocha prekvapivo Jozef Richter. Pomohlo mu k tomu aj víťazstvo nad Petrom Kopeckým 2:1. Skupina H mala 2 jasných favoritov a čakalo sa, kto z dvojice Patrik Sedlák a Matúš Bučko obsadí 1. miesto. K tomu mal bližšie Patrik Sedlák, no ani za stavu 1:0 a 1:1 nedokázal potopiť matchballové guľe a to sa mu proti dobre hrajúcemu Matúšovi vypomstilo.

Play off hrané na Best of 5 v nedeľu ráno ráno prinieslo jasné a rýchle zápasy ako ako aj “bitvy” ktoré skončili 3:2. Jakub Koniar sa asi “dobre vyspal” a vstúpil do zápasu s Patrikom Sedlákom hneď dvomi päťdesiatkami. Igor Jancura zas vďaka dvom dvadsiatkam v poslednom frame postúpil cez Vlada Mikulu do 2. kola. Balázs “nešetril” Kevin Čižmaroviča v 3. frejme zahral svoju druhú päťdesiatku turnaja (tú prvú zahral v skupine proti Maťovi Faškovi). A vo vysokých nábehoch sa pokračovalo aj v štvrťfinále. Jakub Koniar proti Adamovi 61, Boris proti Balázsovi 30, Lukáš Kováč proti Igorovi 31 a 34. Balázs vďaka nábehom 20, 24 a 21 otočil zápas s Borisom z 0:2 na 3:2. 

V semifinále sa stretli Balázs a Jakub - zápas na plných 5 framov, no bolo na čo pozerať - Jakub zahral nábehy 41 a 42, Balázs zas 30 a 36. Rozhodujúci frame vyhral Jakub a dostal sa tak do tretieho finále v rade. Druhé semifinále proti sebe odohralo Lukáš Kováč a Matúš Bučko. V rýchlom zápas potvrdil svoje kvality Lukáš a zvíťazil 3:1. 

V finále sa napokon stretli Jakub Koniar a Lukáš Kováč. Obidvaja hráči vedia potápať a tak finále trvalo len 52 minút. Jakub zvíťazil 3:0 a so ziskom 2000 bodov sa opäť vrátil na post Slovenskej snookrovej jednotky.

Poďakovanie patrí aj personálu Elite Snooker & Billiard Clubu, ktorý sa počas celého víkendu snažil spríjemniť hráčom “horúce chvíle” :-) 

Späť