Jakub Koniar víťazom EST T3 aj celej série Elite Snooker Tour 2013 /19.05.2013 17:45

Jakub Koniar si 1. miestom v 3. turnaji série Elite Snooker Tour zaistil aj celkové prvé miesto v rebríčku EST. Pavol Fekete, ktorý vďaka finálovej účasti poskočil na 2. miesto, stráca 109 bodov a tak ani víťazstvo v poslednom turnaji série už nestačí na ohrozenie Jakubovho prvenstva.

treťom turnaji Elite Snooker Tour 2013 boli hráči nasadení do skupín podľa aktuálneho rebríčka EST. V každej skupine tak boli aspoň dvaja favoriti na postup do nedeľného Play off.  Prekvapenie sa konalo iba v C. skupine – Danijel Vranješ, víťaz oboch častí Delphia Snooker Ligy, si na tento víkend nepriniesol povestnú formu a skončil tak až na 3. nepostupovom mieste v skupine. K víťazom skupín sa z druhých miest pridali Jozef Richter, ktorý postúpil na všetkých turnajoch EST a potvrdil tak konštantnú výkonnosť a Pavol Křemen, ktorý vďaka najvyššiemu nábehu predbehol ďalších hráčov so 4 bodmi zo skupinových zápasov. 

S výnimkou zápasu Adam Horáček 1:3 Jozef Richter všetky zápasy štvrťfinále skončili 3:2. Pavol Křemen potvrdil, prečo v Prešove vyhráva všetky turnaje – s Jakubom Koniarom prehrával už 0:2, no nevzdal sa a sústredeným výkonom dotiahol na 2:2. Bohužiaľ obrat v zápase sa mu nepodarilo dotiahnuť do konca a rozhodujúci frame si pripísal Jakub. 

Vo semifinále si Jakub hladko poradil s Borisom Tetřevom a Pavol Fekete s Jozefom Richterom. 

Finále tak hrali pooloví extraligisti Jakub „Koník“ Koniar a Pavol „Feki“ Fekete. Finále prinieslo krásny snooker - Jakubov najvyšší nábeh 45 bodov a Palov (až nezvyčajneSmile) sústredený výkon. Pri stave 2:0 pre Jakuba „Feki“ získal prvý frame a následne vyrovnal aj na 2:2. „Koník“ zvýšil na 3:2, no „Feki“ dorovnal a šlo sa do rozhodujúceho frejmu. Nakoniec sa finále skončilo 4:3 pre Jakuba.

Zápas o 3. miesto bol takisto plný malých aj veľkých obratov. Jožko Richter si vybudoval náskok 2:0 a v 3. frejme vedenie o 17 bodov, keď na stole ostávali len modrá, ružová a čierna guľa. No zápas sa nekončí, pokiaľ nie je potopená posledná guľa – Boris dohrávku dokončil a získal tak 3. frame. V štvrtom frejme vďaka nábehu 44 bodov nedal Jožkovi šancu. Od 3. frejmu výborne hrajúci Boris vyhral aj rozhodujúci frame a zvíťazil tak 3:2.

Výhercom blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za príjemný víkend plný snookru.

Konečné poradie EST T3

PoradieHráč(i)
1.Jakub Koniar
2.Pavol Fekete
3.Boris Tetřev
4.Jozef Richter
5. - 8.Adam Horáček,  Peter Varga,  Igor Jancura,  Pavol Křemen
9. - 12.Tomáš Záň,  Miloš Fara,  Miroslav Šedo,  Vladimír Mikula
13. - 14.Peter Longauer,  Ivan Kováč
15. - 18.Danijel Vranješ,  Martin Faško,  Hana Mengerová,  Alex Bossard
19. - 23.Robo Kubík,  Peter Trgina,  Fero Stribrnský,  Peter Ďureček,  Petra Dalibabová
24.Peter Kopecký

Späť