Kejla Cup číslo 1 /10.03.2015 10:36

Po úspešnom teste Kejla Cupu na Slovensku sa uskutočnilo už druhé stretnutie snookrových nádejí v Čechách a na Slovensku po názvom "Kejla Cup číslo 1". Za Slovensko nastúpili Miro Matovič, Adam Horáček, Lukáš Harsa, Enrik Tenk a Martin Kollár, ktorý si zmerali svoje sily proti hráčom z Čiech, menovite Aleš Herout, Tomáš Kubíček, Jirka Kubiš, Lukáš Veverka a Amur Svoboda.

Pri turnajovom systéme, kde hra každý s každým na jeden frame ide hlavne o spestrenie hráčskej prípravy, kde je možnosť vyskúšať si polotréningovo - polozápasovo svoje nadobudnuté skúsenosti. O tom, že hráči sa popri výborných výkonoch aj dobre bavili sa môžete presvedčit vo Fotogalerii z podujatia. Z Českých hráčov najviac potešil Lukáš Veverka. Tento len 14 ročný hráč je veľký talent liahne Kejlových zverencov a má pred sebou svetlú budúcnosť. Dúfame, že aj medzinárodnú. Zo Slovenských hráčov na seba upozornil 11-ročný Enrik Tenk, ktorý si zvýšil svoj navjyšší turnajový nábeh na 25 bodov.

Pri absencii slovenskej jednotky Česi v pražskom Billiard Clube Harfa uhrali výsledok 6:1 (19:9 na framy). Aj keď výsledok vyzerá na prvý pohlad jednoznačne,  štyri z piatich kôl skončili s výsledkom 3:2. O tom, že česká juniorská reprezentace je ale o krok napred svedčí aj bilancia nábehov z turnaja - najvyšší nábeh 51 zahral Aleš Herout, ktorý pridal aj ďalších 5 nábehov 20+.  Výsledky jednotlivých framov si môžete pozriet vo Výsledkovej listine.

Po turnaji si hráči spestrili večer dvojičkami. Jeden z framov mal profesionálny priebeh - Aleš Herout a Jirka Kubiš spolu zahrali úžasný 84 bodový nábeh. Škoda vyklepanej červenej s hrabičkami, na stole boli ešte 4 červené a rodila sa krásna "stovka" :)

Poďakovanie patrí Tomášovi Kejlovi, ktorý celý turnaj zastrešuje a venuje sa juniorom v Česku aj na Slovensku, rovnako aj Amurovi, ktorý celý deň menil tágo za fotoaparát. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie. Možno s malým prekvapením.

Späť