Košické snookrové leto začal víťazstvom Matúš Bučko /09.06.2013 20:51

Dnes v podvečerných hodinách sa v košickom Biliard klube Nika odohralo historicky prvé finále spadajúce do oficiálneho snookrového kalendára.

 

Turnaj sa hral systémom štyroch základných skupín, zúčastnili sa ho tradičný hráči no objavilo sa aj pár úplných nováčikov, u ktorých veríme, že to bol ich prvý no zďaleka nie posledný. Sobota patrila súbojom o štvrťfinálové miestenky a hralo sa od 9:00 až do neskorích nočných hodín. Po 16 hodinovom maratóne postúpili zo základných skupín Damir Vrljičak, Matúš Bučko, Miloš Fara, Maroš Šeminský, Marián Kepšta, Miroslav Hrubčo, Patrik Zmuda a Martin Faško.Milým prekvapením bol len 14-ročný rožňavčan Tomáš Parada, ktorý sa síce do vyraďovacej časti neprebojoval, no vo svojich zápasoch pôsobil príjemným dojmom.

 

Z bojov o finále vypadli v prvej fáze Kepšta, Hrubčo, Fara a Zmuda a semifinále znamenalo turnajový koniec pre Maroša Šeminského ktorý prehral s Matúšom Bučkom a Martina Faška ktorý podľahol skúsenejšiemu Damirovi Vrljičakovi.

 

Finále bolo súbojom dvoch poolových extraligistov, Matúš Bučko nastúpil do zápasu koncentrovane a od začiatku nedával súperovi mnoho jednoduchých pozícií, čo ho doviedlo ku konečnému triumfu nad Damirom Vrljičakom v pomere 4:1.

 

Víťazovi gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za príjemný čas strávený snookrom.

Konečné poradie

PoradieHráč(i)
1.Matúš Bučko
2.Damir Vrljičak
3. - 4.Maroš Šeminský,  Martin Faško
5. - 8.Miloš Fara,  Marián Kepšta,  Miroslav Hrubčo,  Patrik Zmuda
9.František Dolgoš
10.Marian Zlámal
11. - 13.Ivan Karola,  Ivo Grobauer,  Tomáš Parada
14.Lukáš Lipták
15. - 16.Liana Hlaváčová,  Peter Schied

Späť