Lineas Snooker Cup 2013/14 T1 /07.11.2013 11:10

Na LINEAS SNOOKER CUP "T1" sa prihlásilo 18 hráčov, ktorí boli rozdelení do šiestich základných skupín podľa postavenia v rebríčku. V skupinách sa hralo na best of 3.

Zo základných skupín postupovali do nedeľňajšieho štvrťfinále víťazi skupín + dvaja najlepší z druhých miest.

Víťazmi jednotlivých skupín sa stali bratislavčan Peťo Varga, ktorý dokázal zdolať v skupine A Iva Grobauera a aj nasadenú jednotku turnaja Paľa Křemena, Matúš Bučko, ktorý postúpil zo skupiny B. Postup mu uľahčil Maroš Šeminský, ktorý zo zdravotných dôvodov odstúpil z turnaja a tak Matúšove víťazstvo nad Julom Kleinom znamenalo hneď prvé miesto. Ďalej postúpil domáci Miro Hrubčo po dvoch víťazstvach v skupine C nad Damirom Vrljičákom a Patrikom Kolenom, košičan Majo Kepšta ako víťaz čiste košickej skupiny D, keď si poradil s Petrom Gregušom a Milošom Farom. Bratislavčan a zároveň nováčik na našich turnajoch Jozef Richter ovládol skupinu E, keď v nej na ňho nestačili Fero Dolgoš a Maťo Hrubčo. Poslednú skupinu F vyhral košičan Lukáš Lipták po dvoch víťazstvách nad Marcelom Rešovským a mladým iba deväť ročným Miškom Frankom. Ako dvom najlepším druhým sa do štvrťfinále podarilo prebojovať ešte domácemu Paľovi Křemenovi a košičanovi Damirovi Vrjličákovi

Postupový kľúč pre nasadenie do playoff bol nasledovný: 
Body (víťazný frame = 1 bod), rozdiel víťazných a prehratých framov, nábeh, žreb.

Nedeľňajšie štvrťfinálové dvojice boli teda nasledovné:

Matúš Bučko - Damir Vrljičák | Peter Varga - Miroslav Hrubčo | Jozef Richter - Marián Kepšta | Lukáš Lipták - Pavol Křemen   

Videli sme dva jednoznačné a dva veľmi napínavé zápasy. Hralo sa na best of 5. V doobedňajšom štvrťfinále zdolal v košicko-poolovom derby Matúš Bučko Damira Vrljičáka 3:2, keď o víťazovi rozhodla až posledná ružová guľa. V druhom bratislavsko-prešovskom štvrťfinále si zmerali sily Peťo Varga a Miro Hrubčo. Viac sa darilo prvému menovanému, ktorý otočil z 1:2 na 3:2 a tešil sa z postupu do seminifále. Od 12:00 boli na programe druhé dva štvrťfinálové zápasy. Košičan Majo Kepšta si v bez väčších problémov poradil s Jozefom Richterom 3:0. V zápase zahral aj najvyšší break turnaja v hodnote 32 bodov. Čakalo sa už len na posledného semifinalistu. Ním sa stal domáci Paľo Křemen, ktorý porazil Lukáša Liptáka takisto 3:0.

Semifinále sa hralo takisto na best of 5 a hralo sa od 14:00. Matúš Bučko v ďalšom napínavom dueli zdolal bratislavčana Peťa Vargu 3:2 a tešil sa z postupu do finále, v ktorom na nňo čakal Paľo Křemen, ktorý v druhom semifinále porazil Maja Kepštu hladko 3:0. 

Finalisti boli teda známi. Paľo Křemen vs. Matúš Bučko, hralo sa na best of 7 so začiatkom od 16:30. Začiatok mal lepší Paľo, ktorý potápal jednu guľu za druhou a po hodine trvania finálového zápasu viedol 3:0. Chýbal mu tak už len jeden frame na celkové víťazstvo. Vo štvrtom frame sa Matúš dostal do zápasu a zlepšenou hrou získal aj ten piaty a znížil tak na rozdiel jediného frejmu. Na začiatku šiesteho frejmu to bolo kto z koho. Obaja hráči sa predviedli krásnymi potopenniami aj vydarenými snookrami. Nakoniec ho však na svoju stranu získal Paľo Křemen, ktorý sa tak radoval z víťazstva 4:2 na úvodnom podujatí prešovskej série. Víťazstvom sa dostal aj na jej priebežné prvé miesto. Jeho radosť bola dvojnásobná, keďže týtmo víťazstvom sa aj v Celoslovenskom rankingu posunul na pozíciu aktuálnej snookrovej jednotky. Srdečne blahoželáme. Všetkým zúčastnením hráčom aj divákom ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie pokračovania pri tejto fantastickej hre.

Späť