LINEAS SNOOKER CUP T3... KŘEMEN! /11.03.2014 09:03

Ôsmy a deviaty marec patril hráčom na východe. Do tretieho turnaja série Lineas vo Freeball Snooker Clube sa prihlásilo 17 hráčov. Do Prešova našli cestu okrem sedmičky domácich, päťka z Košíc, štyria z Bratislavy a Maroš Akuratný z Popradu. Rebríček ich rozdelil do troch štvorčlenných a jednej päťčlennej skupiny, v ktorých bojovali o dve postupové miesta. Základné skupiny začali v v piatok predohrávanými zápasmi domácich hráčov, pokračovali v sobotu od deviatej rannou časťou a končili pred jednou hodinou ráno večernými skupinami.

Do štvrťfinále postúpil bez straty framu Adam Horáček. Ďalej šli aj Pavol KřemenMarián KepštaMiroslav Hrubčo,Peter VargaDamir VrljičakMiloš Fara a Jozef RichterHoráčka si do štvrťfinále uhral FaraKřemen Vargu, ďalšie dvojice boli Kepšta – Vrljičak a Hrubčo – Richter

Najrýchlejšie prešiel svojim štvrťfinálovým zápasom Marián Kepšta, ktorému súper Damir Vrljičak neprišiel (3:w/o),Paľo Křemen prešiel Peťom Vargom bez straty framu (3:0) a postúpil do semifinálového zápasu k Mariánovi Kepštovi. Zvyšné dva štvrťfinálové zápasy boli o poznanie dlhšie, Miro Hrubčo stratil s Jožom Richterom len jeden frame a čakal na víťaza z posledného štvrťfinále (3:1). Na stole č.1 sa odohrával boj Adama Horáčka s Milošom Farom, okrem prvého a posledného rozhodujúceho framu si boli súperi výsledkami vyrovnaní. Šťastnejší napokon zostal Miloš Fara, ktorý po tri a polhodinovom boji postúpil do semifinále. 

Semifinálový zápas Paľa Křemena bol v rovnakom duchu ako predošlé, zmenil sa len jeho súper, Majo Kepštadokázal rozbehnutému súperovi vzdorovať len v prvom frame a podľahol mu hladko 3:0. 

Druhé semifinále začalo s časovým sklzom, Miro Hrubčo s Milošom Farom predvádzali defenzívnejšie ladenú no vyrovnanú hru. Prvé dva framy si rozdelili, tretí a štvrtý už zvládol lepšie Miloš a víťazstvom 3:1 postúpil do finále. 

Finálový zápas LSC T3 mal rovnaký začiatok ako predošlé prešovské finále. Podaním ruky, spoločným foto a rýchlym nástupom notorického prešovského víťaza. V prvom frame pustil Miloša k stolu len pár krát a dovolil len niekoľko faulov a dve červené. V druhom zahral 47 bodový nábeh a dovolil Milošovi o trochu viac, skoro 10 bodov (9). Paľovou stratou koncentrácie, niekoľkými minutiami a únavou v treťom frame konečne pustil do hry aj súpera, Miloš tento frame prehral až v dohrávke na ružovej guli. Posledný štvrtý frame získal opäť Paľo a o deviatej hodine večernej ukončil tento snookrový maratón so skóre 4:0 a ziskom tretej trofeje. 

Paľo na svojej ceste do finále stratil len jeden frame, porazil ŠeminskéhoRichteraMaťa HrubčaGregušaVargu a Kepštu, v druhom finálovom frame zahral najvyšší nábeh turnaja – 47bodov. Miloš postúpil z druhého miesta po prehre s Kepštom a cestou do finále porazil Rusňáka, KleinaHoráčka a Mira HrubčaPaľozačal nedeľnú časť o desiatej predpoludním a strávil hrou a čakaním na súpera 11 hodín, Miloš hral s dvoma midsession od pravého poludnia do deviatej večera. Víťazstvom v turnaji sa Paľo Křemen dostal na priebežnú prvú priečku slovenského rebríčka. Gratulujeme!

Bližšie informácie o turnaji nájdete na stránke Lineas Snooker Cup 2013/14 T3

Zdroj: freeball.sk

Späť