Majstrovstvá slovenska v snookri 2022 /11.12.2022 12:43

 

V prešovskom Freeball Snooker Clube v hoteli Lineas sa v sobotu a v nedeľu 3.12.2022 - 4.12.2022 konali majstrovstvá Slovenska 2022 v snookri.

Vzhľadom na situáciu aká po pandémii na Slovensku je, sa majstrovstiev zúčastnilo 9 hráčov. Medzi nasadenou štvorkou boli Michal Frank, Martin Oriňák, Pavol Křemen a Kevin Čižmarovič opäť ako na minuloročných majstrovstvách. K nim boli vylosovaní ďalší štyria hráči Marcel Rešovský, Maroš Šeminský, Adrián Rubint a víťaz kvalifikačného zápasu Boris Augustin.  Dvojice pre štvrťfinálové zápasy vyžreboval majiteľ prešovského klubu Miroslav Hrubčo v prítomnosti člena výkonného výboru pre snooker Adriána Oriňáka.

Vo štvrťfinále sa nekonalo žiadne prekvapenie a do semifinále postúpili 4 najvyššie nasadení hráči. Najvyšší nábeh štvrťfinálových zápasov zahral Martin Oriňák a to 58.

Obidva semifinálové zápasy mali rovnaké zloženie ako na minuloročných majstrovstvách a opäť po roku skončili rovnakým výsledkom 4:2. V prvom zvíťazil Martin Oriňák nad Pavlom Křemenom a v druhom Kevin Čižmarovič nad Michalom Frankom. V druhom frejme zahral Martin Oriňák aj najvyšší nábeh turnaja 76, pričom minul čiernu guľu po poslednej hranej červenej a v ktorom atakoval 100 bodový nábeh, keď všetky farebné gule ležali na svojich bodoch.

 

Vo svojom druhom finálovom zápase majstrovský titul po roku opäť získal Martin Oriňák z Prešova. Vo finále zdolal Bratislavčana Kevina Čižmaroviča, pre ktorého to bolo už tretie finále za sebou tento krát  5:1. V rýchlom a kvalitnom zápase Martin ešte zahral jeden 50kový nábeh a to 54.

 

Gratulujeme a prajeme množstvo ďalších vysokých nábehov.

 

Zároveň sa bude rozhodovať o nominácii na Majstrovstvá Európy v snookri, ktoré sa uskutočnia na budúci rok na Malte.

 

Začiatkom januára začíname aj novú sezónu 2023. Týmto Vás všetkých pozývame na ďalšie turnaje.

 

Zástupca Výkonného Výboru SBiZ pre snooker  Adrián Oriňák

Späť