Maroš Šeminský víťazne v Košiciach /22.07.2013 14:06

Počas uplynulého víkendu sa odohral druhý letný turnaj košickej Summer tour, v piatich základných skupách nastúpilo 20 hráčov. Boje v skupinách začali v piatok večer a skončil v nedeľu zápasom o posledné postupové miesto medzi Milošom Farom a Romanom Bučkom až o štvrtej hodine rannej.


Do vyraďovacej časti postupovali z druhých priečok na pozíciách 6. - 8. Paľo Křemen, Patrik Zmuda a Martin Faško. Priamy postup si vybojovali v poradí od prvého Maroš Šeminský, Miloš Fara, Matúš Bučko, Damir Vrljičak a Maroš Horváth, poradie hráčom určili ich výsledky v skupinách a umiestnenie v rebríčku turnaja.


Postup do semifinále vybojoval M. Šeminský v pomere 3:0 v zápase s M. Faškom, P.Křemen bojoval o miesto s M.Bučkom v kvalitnom zápase až do piateho framu, D.Vrljičak zdolal M.Horvátha 3:0 a M.Fara porazil P.Zmudu 3:1.
Prvú finálovú miestenku vybojoval Maroš Šeminský, ktorému sa podarilo zdolať svojho pravidelného finálového súpera Paľa Křemena bez straty jediného framu. Druhé semifinále medzi Milošom Farom a Damirom Vrljičakom bolo podstatne dramatickejšie, keď sa rozhodovalo až v piatom frame, kde preukázal pevnejšie nervy Miloš Fara a vybojoval si tak svoju prvú finálovú účasť v rámci bodovaných turnajov.


Finále začalo krásnou krádežou prvého framu v podaní Maroša, keď zahral dokonalú farebnú dohrávku a zmazal Milošovi dvadsaťbodový náskok. Ďalší priebeh bol hodný finálového zápasu, obaja hráči predvádzali sústredený výkon a pekný ofenzívny snooker. Celý zápas sa rozhodoval až vo farebnej dohrávke rozhodujúceho framu. Maroš v ňom mal celý čas mierne navrch no napokon o svojom víťazstve rozhodol až potopením ružovej. Počas turnaja predviedol svoje umenie a skúsenosti, aby získal svoje prvé košické turnajové víťazstvo famóznym výkonom, keď v turnaji stratil až po finále jediný frame.


Gratulujeme víťazovi a hráčom ďakujeme za krásny snooker.

Konečné poradie Summer Tour 2013 T2

PoradieHráč(i)
1.Maroš Šeminský
2.Miloš Fara
3. - 4.Damir Vrljičak,  Pavol Křemen
4. - 7.Maroš Horváth,  Matúš Bučko,  Patrik Zmuda,  Martin Faško
9. - 12.Patrik Koleno,  Marin Rusenov,  Ivan Karola,  Lukáš Lipták
13. - 15.František Dolgoš,  Miroslav Hrubčo,  Marcel Pastír
16. - 17.Roman Bučko,  Ivo Grobauer
18.Marian Zlámal
19. - 20.Tomáš Parada,  Tomáš Jurkanin

Späť