Miroslav Šedo víťazom Elite Snooker Tour 2013 T4 /07.08.2013 10:03

O víkendu 3.-4. augusta sa v bratislavskom Elite Snooker Billiard Clube odohral posledný turnaj série Elite Snooker Tour 2013. Vďaka “karlováckym” stolom, na ktorých sa odohrala v sobotu jedna skupina, sa mohlo turnaja zúčastniť celkom 28 hráčov. Snookristi v sobotu bojovali v 7 skupinách o 8 postupových miest do nedeľného play off. Hráči boli do skupín rozdelení podľa aktuálneho postavenie v rebríčku Elite Snooker Tour a tak každá skupina mala svojich favoritov.

 

O sobotňajšie prekvapenie sa postaral Kevin Čižmarovič - iba 13 ročný chlapec krásne potápal gule a pri jeho prvom turnajovom zápase porazil skúseného Petra Ďurečka 2:1, k čomu si pomohol aj 16-bodovým nábehom. V druhom zápase Kevin dokázal proti Hanke Mengerovej obrátiť zápas z 0:1 a po výhre 2:1 mal na konte 4 body a delil sa o 1. miesto. Kevin, jehož vzorom sú Ronnie O’Sullivan a Neil Robertson, nakoniec obsadil 2. miesto v skupine a celkové delené 11 miesto v turnaji. 

 

V B. skupine obsadil 1. miesto Vlado Tencer a prvý krát tak postúpil zo skupinovej fázy do Play off časti. Druhý skončil na vzájomný zápas Daniel Urban, ktorý popri svojej hre pozoroval aj svojho “žiaka” Kevina. S 5timi bodmi a 26 bodovým nábehem tak Dano postúpil do play off z 2. miesta v skupine.

C. skupinu s prehľadom vyhral Jakub Koniar. Debutant na Elite Snooker Tour Balász Köles neuhral proti Jakubovi ani frame a tak jeho šance na postup z 2. miesto boli takmer nulové. V D. skupine o postupe rozhodol zápas medzi dobre hrajúcim Borisom Tetřevom a skúseným poolovým hráčom Romanom Dugovičom. Vďaka prehre 0:2 s Romanom tak ani vysoký 36-bodový nábeh nestačil Borisovi na postup do play off. V E skupine Igor Jancura po prehre s rožnavčanom Maťom Faškom vyhral ďalšie 2 zápasy a vďaka vzájomnému duelu s Lubošom Pindiakom obsadil 1. miesto. F skupine dominoval Miro Šedo, ktorú vyhral bez straty frejmu. G skupina, ktorá sa odohrala na “karlováckych” stoloch mala favorita domáceho Vlada Mikulu, no ani ten však nestačil na Igora Zuzčáka, ktorý vyhral skupinu s 6-timi body a 29 bodovým nábehom. 

 

Nedeľňajšie play off prinieslo prekvapenie až v semifinále, kedy výborne hrajúci Miro Šedo porazil aktuálnu slovenskú dvojku a leadra bodovanie Elite Snooker Tour Jakuba Koniara. Jakub zápas nezačal dobre a zo stavu 0:2 už nedokázal otočiť. Druhé semifinále malo podobný priebeh - Roman Dugovič sa s prehľadom ujal vedenia 2:0. Adam Horáček sa však nevzdal a 3. a 4. frame si pripísal on. Zápas sa nakoniec rozhodoval na poslednej čiernej guli, kde ukázal pevnejšie nervy Roman a zápas vyhral 3:2.

 

Finálový zápas sa z dôvodov extrémnych teplôt v herni hral len na Best of 5. Miro dokázal po výhre nad Jakubom porazit aj ďalšieho "poolistu" Romana Dugoviča 3:1. Po konštantných výkonoch v priebehu celej sezóny si Miro pripísal 1. turnajové víťazstvo a 3640 bodov do celoslovenského Rankingu.

 

V celej Elite Snooker Tour 2013 si víťazstvo zaistil Jakub Koniar už po tretom turnaji v túre.

 

Víťazom blahoželáme a tešíme sa na další ročník Elite Snooker Tour 2014.

Späť