Neomylný Balázs Köles /19.06.2014 01:40

Víkend 14.-15.6. patril na celom Slovensku snookru - v novo otvorenom Elite Snooker & Billiard Clube začala séria turnajov pod hlavičkou Letného pohára 2014 a rovnako v prešovskom Freeball Snooker Clube organizovali hráči zo Snooker Clubu Košice prvý turnaj Summer Tour 2014.

V nových priestoroch privítal Elite Snooker Club 26 hráčov, rozdelených do šiestich trojčlenných a dvoch štvorčlenných skupín, z ktorých do play off časti turnaja postupovalo 16 hráčov. V skupinovej časti turnaja sa nekonalo veľa prekvapení a favoriti zvládali svoju úlohu. Výnimkou bol zápas Tomáša Záňa, keď hneď po ránu porazil Igora Jancuru 2:0. Za zmienku stojí aj nováčik na turnaji - Patrik Čižmarovič. Starší brat Kevina síce žiaden zápas nevyhral, no dokázal získať svoj prvý turnajový frame a prisľúbil aj účasť na ďalších turnajoch. V skupine H dominoval Patrik Sedlák - s tromi výhrami si zaistil postup z 1. miesta. Skvelú hru potvrdil aj 51 bodovým nábehom, ktorý už v turnaji nedokázal nikto prekonať.

1. kolo vyraďovacej časti bolo na programe už v sobotu v podvečer. Aj tu postupovali papieroví favoriti. Najbližšie k senzácii mal Peter Ďureček, ktorý nad Patrikom Sedlákom viedol už 2:0, no Patrik nakoniec zápas otočil a postúpil. V nedeľu ráno boli na programe semifinálové zápasy. Jediný zo štyroch zápasov mal jasný výsledok - Balázs Köles zvíťazil nad Mirom Matovičom 3:0. Zvyšné zápasy sa hrali na plný počet framov. Asi najdramatickejší bol ten medzi Danom Urbanom a Borisom Tetřevom - rozhodoval sa až na poslednej čiernej guli. Semifinále už malo hladký priebeh - Adam Horáček s Danom Urbanom rovako ako Balázs Köles s Mirom Šedom vyhrali zhodne 3:0. Do finále sa tak dostali Balázs a Adam. Balázs potvrdil roľu favorita a vyhral za menej ako hodinu hladko 3:0. Bolo to zaslúžené víťazstvo, veď v priebehu víkendu Balázs nestratil ani jeden frame! Blahoželáme.

Späť