Novoročný Snooker 2013 /30.01.2013 23:05

Na náš prvý tohtoročný snookrový turnaj sa prihlásilo 25 hráčov. Hralo sa systémom dvojitého KO. Hlavná aj opravná časť pavúka sa pilotne hrala na dva víťazné frejmy, čo ocenila drvivá väčina hráčov a to aj napriek tomu, že pri rozstrele 6-tich červených v opravnom pavúku sa viacerým z nich podarilo súperovi nahrať ideálne do pozície hneď pri prvom strku.

V hlavnom pavúku sa v treťom kole stretli suverénni víťazi z prvých dvoch kôl, Ivan Kováč a Danijel Vranješ. Ivan sa tam dostal po výhre 2:0 s Peťou Dalibabovou a 2:0 s Tomášom Záňom. Danijel porazil v prvom kole 2:0 Vlada Jaruneka a v druhom kole Roba Pastieroviča tiež 2:0. Ivan a Danijel tento krát už potrebovali aj tretí frejm, aby sa rozhodlo o víťazovi. Vyhral Danijel. Ivan sa tak ocitol v opravnom pavúku, kde porazil Pavla Kuna 2:0, ktorý sa do opravného pavúka dostal po zápase s Adamom Horáčkom, ktorý ho porazil 2:1.

Ďalšou vetvou v hlavnom pavúku sa ako neriadená strela rútil Peter Kopecký. V prvom a druhom kole porazil Jozefa Richtera a Petra Ďurečka. V treťom kole porazil Vlada Mikulu, ktorý mal za sebou vyhraté zápasy proti Braňovi Kruželovi a Petrovi Ferkovi. Peťo porazil Vlada 2:0 a v pavúku sa tak dostal k ďalšiemu súperovi, ktorým bol Danijel. Ten zastavil dovtedy neohrozenú víťaznú šnúru Petra Kopeckého, keď mu uštedril prehru celkom jednoznačne 0:2.

Hlavný pavúk sa v ďalších vetvách vyvíjal nasledovne: Mira Matoviča porazil Peter Longauer 2:1, ktorého v ďalšom kole poslal do opravného pavúka Miroslav Šedo, kde zápas skončil pre Mira jednoznačne 2:0. V treťom kole sa stretol Miro so sústredeným Adamom Horáčkom, ktorý mal za sebou úspešné zápasy proti Martinovi Brezovskému a Pavlovi Kunovi. Jeho skvelá hra gradovala a slávila úspech aj proti technicky vyspelo hrajúcemu Mirovi s výsledkom zápasu 2:0.

V poslednej vetve hlavného pavúka boli jednoznačnými lídrami Peter Varga a Roman Dugovič. Peťo porazil 2:0 Feriho Stribrnského aj Daniela Urbana. Jeho grandiózny nástup však potom zastavil práve Roman Dugovič, ktorý si predtým poradil s Igorom Zuzčákom pomerom 2:1. Roman Dugovič sa tak stretol v štvrtom kole s Adamom Horáčkom, ktorého porazil 2:0.

V opravnom pavúku si vetvami razil cestu Daniel Urban, ktorý porazil Vlada Jaruneka aj Igora Zuzčáka 2:0. V jeho ceste vrátiť sa späť do hlavného pavúka mu cestu zatarasil Vlado Mikula, ktorého nikto v opravnom pavúku poraziť nedokázal. S prehľadom si poradil aj s najskúsenejším hráčom v pavúku Danielom Urbanom, následne aj s Ivanom Kováčom a nakoniec aj Adamom Horáčkom. Vlado sa tak vrátil do hlavného pavúka, kde po výhre nad Danijelom Vranješom čakal na súpera, s ktorým bude hrať o víťazný pohár.

Miro Matovič vyhral v opravnom pavúku tri zápasy za sebou. Jeho súpermi bol Peter Ďureček, Slavo Jablonický a Peter Varga. Boris Tetřev, ktorého z hlavného pavúka vyradil Daniel Urban, vyhral zápasy proti Ferimu Stribrnskému, Robovi Pastierovičovi a Tomášovi Záňovi. Vo víťaznej vlne zastavil Borisa až Miro Šedo, ktorý v ďalšom zápase porazil aj Mira Matoviča. Ďalší zápas, v ktorom sa už rozhodovalo, kto pôjde do semifinále, zastavil Mira Šeda rozohratý Peter Kopecký.

Peťo v semifinále vyhral nad Romanom Dugovičom a vo finále sa tak stretol už so spomínaným Vladom Mikulom, ktorému hráči pri tomto zápase uštedrili príznačnú prezývku „Potting Machine“. Proti Vladovi to už bol jeho druhý zápas v tento deň a skončil sa rovnako víťazstvom 2:0 pre Vlada. Napriek tomu to bol pre Petra Kopeckého jeden s najväčších úspechov v jeho doterajšej snookrovej „kariére“, jeho nádherne potopené gule nenechali chladnými viacerých snookrových nadšencov. Na treťom mieste sa po výhre nad Romanom Dugovičom 2:0 umiestnil Danijel Vranješ.

Víťazom gratulujeme a tešíme sa na Vašu účasť na ďalšom turnaji.

Späť