"Nultý ročník" KEJLA CUPu /09.12.2014 20:25

Počas soboty 22. novembra sa v Bratislavskom Elite Snooker Clube uskutočnil turnaj mladých nádejí Česka a Slovenska. Zápasy sa hrali systémom každý s každým na jeden frame, následne sa odohrali aj tri kolá dvojičiek. Turnaj mal pridanú hodnotu v podaní takzvaného handicapu. Každý hráč buď začínal s bodmi naviac, alebo naopak, mal sťaženú pozíciu v podobe handicapu určitého počtu bodov. Naši chlapci sa s podobným pravidlom stretli po prvý raz, no už na začiatku zistili, že handicap má aj svoje výhody, alebo naopak má i nevýhody. Každá chyba mohla rozhodnúť o prehre vo frame, naopak v prípade využitia chyby súpera mohla znamenať výhru vo frame. Tieto handicapy sa postupne vyrovnávali výhrami, alebo prehrami chlapcov v jednotlivých zápasoch.

Ale dosť bolo teórie. Prejdime k zápasom. Chlapci zo Slovenska sa nezľakli snookrovo skúsenejších mlaďasov z Čiech a zvádzali naozaj vyrovnané zápasy. Prekvapili viacerí snookroví novici. Menovite Martin Kollár a Enrik Tenk dokázali vyhrať, alebo sa herne držať ostrielanejších Jardu Horného prípadne Dana Kohouta. Prípadne v dvojičkách Martin Kollár s Patrikom Sedlákom ubojovali Michala Eliáša s Tomášom Kubíčkom. Celý turnaj sa niesol až do posledného zápasu v rivalskom, ale priateľskom duchu. Chlapci hodnotili navzájom svoje výkony, výkony v rámci tímu, ale si aj vymieňali skúsenosti navzájom. A presne o tom bol celý sobotný deň nad ktorým záštitu zobral Tomáš Kejla. Hodnotil, radil, sledoval a samozrejme sa bavil. Len na okraj dodáme, že odohral aj priateľský frame, no jeho výsledok nezverejníme. Zároveň by sme chceli poďakovať Petrovi Koščovi, ktorý umožnil pretaviť malú myšlienku priateľského turnaja na realitu a Adamovi Horáčkovi za ochotu zastrešiť podujatie z technickej stránky.

Za český tím hrali Dan Kohout, Aleš Herout, Tomáš Kubíček, Kryštof Michal, Eliáš Michal a Jarda Horní. Slovenský tím tvorili Patrik Sedlák, Miro Šedo, Miro Matovič, Kevin Čižmarovič, Enrik Tenk a Martin Kollár. Výsledky zápasov ako aj celkové skóre si môžete pozriet vo výsledkovej listine.

Organizátori sa shodli na tom, že počas roku 2015 zorganizujú viaceré podujatie pre snookrovú "mládež" a preto sa už teraz tešíme na ďalší obdobný turnaj v pražskej Galerii Harfa.

Späť