Paľo Křemen víťazom turnaja aj celej série Lineas Snooker Cup 2013 /26.08.2013 18:19

Počas uplynulého víkendu 24.-25. augusta sa v prešovskom Freeball Snooker Klube odohral záverečný turnaj prešovskej snookrovej série nazvanej Lineas Snooker Cup Series 2013. Na LINEAS SNOOKER CUP "T4" sa prihlásilo 16 hráčov, ktorí boli rozdelení do štyroch základných skupín podľa postavenia v rebríčku. V skupinách sa hralo na best of 3, rozhodujúci frame na 6 reds.

Bola to aj posledná možnosť ako ešte získať body do celoslovenského rankingu pred blížiacim sa Masters.

Zo skupiny A postúpil podľa očakávania hladko Paľo Křemen, ktorý vyhral všetky svoje duely a Marcel Rešovský ako druhý postupujúci. V skupine B si to o prvenstvo v skupine rozdali Adam Horáček proti Marošovi Šeminskému. Adam zvíťazil 2:1, no Maroš postúpil z druhej priečky. Do štvrťfinále sa zo skupín C a D prebojovali Miro Hrubčo a Miloš Fara ako víťazi svojich skupín, ku ktorým sa pridali Lukáš Lipták s Martinom Faškom.

Nedeľňajšie štvrťfinálové dvojice boli teda nasledovné: Paľo Křemen - Maroš Šeminský | Miloš Fara - Lukáš Lipták | Miro Hrubčo - Martin Faško | Adam Horáček - Marcel Rešovský

Vo všetkých štyroch štvrťfinálových zápasoch sa ďalej podarilo postupiť vždy vyššie postavenému hráčovi z rebríčka. Hralo sa na best of 5. V doobedňajšom štvrťfinále zdolal Paľo Křemen Maroša Šeminského 3:1 a udržal si tak stále šancu aj na celkové prvenstvo v sérii. V druhom košickom štvrťfinále si zmerali sily Miloš Fara a Lukáš Lipták. Viac sa darilo prvému menovanému, ktorý otočil z 0:1 na 3:1 a tešil sa z postupu do seminifále, kde už na ňho čakal Paľo Křemen. Od 12:00 boli na programe druhé dva štvrťfinálové zápasy. Bratislavčan Adam Horáček si bez väčších problémov poradil s Marcelom Rešovským 3:0 a čakalo sa už len na posledného semifinalistu. Ním sa stal domáci Miro Hrubčo, ktorý porazil rožňavčana Maťa Faška 3:1.

Semifinále bolo na programe od 14:00 a hralo sa takisto na best of 5. Oba sa skončili zhodným výsledkom 3:0. Paľo Křemen zdolal Miloša Faru a zahral v zápase aj najvyšší nábeh turnaja, ktorý mal hodnotu 32 bodov. Milošovi tak po prehre ukončil sériu finálových účastí z jeho posledných dvoch turnajov. Druhé semifinále bolo o niečo vyrovnanejšie, keď v zápase Adama Horáčka a Mira Hrubča prvé dva frejmy skončili až na poslednej čierne guli. Viac šťastia mal nakopon Adam, ktorý sa radoval z postupu do svojho druhého finále na prešovských turnajoch v rade. V zápase zahral aj pekný 31 bodový nábeh.

Finalisti boli teda známi. Paľo Křemen vs. Adam Horáček, podľa celoslovenského rankingu aj dvaja najvyššie postavení hráči na turnaji. Hralo sa na best of 7 od 18:00. Začiatok mal lepší Paľo, ktorý potápal jednu guľu za druhou a po hodine trvania finálového zápasu viedol 2:0. V treťom frame sa Adam dostal do zápasu a zlepšenou hrou znížil na rozdiel jediného frejmu. V závere štvrtého frejmu to bolo kto z koho. Obaja hráči sa predviedli krásnymi potopenniami, Adam mal o niečo navrh, no Paľo dočistením farebnej dohrávky po ružovú guľu otočil frame a viedol 3:1. Piaty frame mal podobný priebeh, no nakoniec ho na svoju stranu získal Paľo Křemen, ktorý sa tak po víťazstve 4:1 stal víťazom záverečného turnaja prešovskej sezóny. Jeho radosť bola dvojnásobná, keďže víťazstvom sa dostal aj na celkové prvé miesto prešovskej LINEAS SNOOKER CUP SERIES 2013. Blahoželáme. Všetkým zúčastnením hráčom aj divákom ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie pokračovania pri tejto fantastickej hre.

Zdroj: freeball.sk

Späť