Sezóna 2018/19 /16.10.2018 20:10

Sezóna 2018/19 bude opät zosúladená s kalendárom WPBSA a vyvrcholí 4. ligovým kolom, Majstrovstvami Slovenska na prelome apríla a mája a turnajom pre víťazov turnajov.

Ranking

Do novej sezóny si hráči preniesli opäť 1/4 bodov z konca sezóny 2017/18.

Juniori

Juniori sa v tejto sezóne budú stretávať len na najvyššej mužskej úrovni. Na základe ich výsledkov a umiestnenia slovenskom rebríčku budú najlepší z nich nominovaní na súťaže na medzinárodnej úrovni, ako sú napr. Majstrovstvá Európy.

CZ-SK MASTER

Aj v tomto roku sa môžete tešiť na medzinárodné zápasy medzi hráčmi Českej a Slovenskej republiky. V tejto sezóne sa odohrajú až dva takéto turnaje. SK/CZ Masters I. sa bude hrať v októbri 2018 a SK/CZ Masters II. v marci 2019. Obe sa odohrajú v Bratislavskom Elite Snooker Clube a rovnako ako v minulom roku budú hráči bojovať o štedré odmeny.

Liga

V sezóne 2018/19 sa bude hrať na Slovensku liga novým spôsobom. Odohrajú sa 4 ligové kolá. Hráči budú na základe rebríčka z konca minulej sezóny rozdelení do dvoch líg. V prvej lige bude hrať najlepších 12 hráčov z rebríčka z minulej sezóny. Druhá liga bude rozdelená na ligu Východ a ligu Západ. V druhých ligách budú hrať všetci ostatní hráči od 13 miesta. Po štvrtom ligovom kole budú ocenení najlepší traja hráči v celkovom poradí.

Federal Cup

S Českým Snookrom budeme spolupracovať aj v tejto sezóne. Opäť sa odohrajú 3 medzinárodné turnaje - Moravský pohár v Třebíči, Český pohár v Prahe a Slovenský pohár v Bratislave. Po odohratí všetkých troch turnajov víťaz série získa na 1 rok putovný pohár. Pohár bude bodovaný do spoločného Česko-Slovenského rebríčka Federal Cupu. Každý z troch pohárov je samostatný turnaj pre 24 hráčov (12/12).

Späť