Sezóna 2022 /28.01.2022 15:37

 

Po niekoľkomesačnej nútenej prestávke kvôli pandémii začíname opäť oživovať našu činnosť. 22. 1. 2022 sme ukončili minulú sezónu Majstrovstvami Slovenska 2021. Vzhľadom na náročnú situáciu o titul majstra Slovenska hralo len 8 hráčov. Titul si vybojoval najmladší hráč na Slovensku 17 ročný Martin Oriňák.

Dňa 6. 1. 2022 sa zišiel Výkonný výbor na svojom riadnom zasadnutí. Prerokovali sa dôležité body nadchádzajúcej sezóny. Pre snookrovú sekciu je najdôležitejší bod 3 - návrh na úpravu výšky členského, ktoré sa dohodlo jednotne pre pool aj pre snooker a to vo výške 30€ na sezónu. Hráč sa po zaplatení tejto tzv. licencie môže zúčastňovať turnajov v poole aj v snookri, bude vedený v snookrovom rebríčku a je to aj prvá podmienka účasti na Majstrovstvách Slovenska.

Hráči si už tradične do novej sezóny prinesú 1/4 bodov z konca predchádzajúcej sezóny. Trvanie sezóny sme prispôsobili poolovému kalendáru, ako v minulej sezóne, a to od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022.

Vzhľadom na to, že v minulej sezóne sa zatvoril klub v Košiciach, ostali nám aj po reorganizácii bratislavského klubu už len dva kluby s dvoma stolmi. Jeden  v Bratislave a druhý v Prešove. V bratislavskom klube sa odohrá séria Elite a v prešovskom séria Lineas. Novú sezónu otvoríme v Prešove 5. 2. 2022 prvým turnajom série Lineas, 19. 2. 2022 sa odohrá prvý turnaj série Elite.

Juniori sa v tejto sezóne budú stretávať tak ako v minulej sezóne len na najvyššej mužskej úrovni. Na základe ich výsledkov a umiestnenia v slovenskom rebríčku budú najlepší z nich nominovaní na súťaže na medzinárodnej úrovni, ako sú napr. Majstrovstvá Európy.

Na jeseň sa po odohratí všetkých turnajov uskutoční kvalifikácia na Majstrovstvá Slovenska 2022 a následne samotné Majstrovstvá Slovenska 2022. Po aktualizácii rebríčka po Majstrovstvách Slovenska 2022 sa určí nominácia na Majstrovstvá Európy 2023.

V tejto sezóne sa Majstrovstiev Slovenska zúčastní 16 hráčov vo finálovej časti. Účasť má zabezpečenú obhajca titulu a 13 hráčov podľa rebríčka po odohratí všetkých zápasov sérií Elite a Lineas. O zostávajúce dve miesta sa odohrá kvalifikácia. Prvou podmienkou je zaplatenie licencie na sezónu a druhou účasť na minimálne 4 turnajoch za sezónu. Ak by sa pre pandemickú situáciu odohralo menej turnajov, podmienka sa upraví na účasť na polovici odohratých turnajov. V tom prípade bude aj formát Majstrovstiev Slovenska pravdepodobne s 8 hráčmi podľa rebríčka bez odohratia kvalifikácie.

Prajem Vám do novej sezóny veľa úspechov a krásne zážitky pri snookrových stoloch a zároveň prosím všetkých hráčov o dodržiavanie všetkých aktuálnych protipandemických opatrení v čase konania sa zápasov. Ďakujem!

 

Zástupca Výkonného Výboru SBiZ pre snooker  Adrián Oriňák

Späť