Sezóna 2023 /04.01.2023 13:08

Vážení priaznivci a priatelia snookru. Začína sa nám nový rok 2023. Chcem Vám všetkým popriať všetko dobré, hlavne veľa zdravia, pracovných úspechov ale aj chuť a radosť z hry.

Po dvoch ťažko prežitých rokoch verím, že túto sezónu 2023, ktorá práve začína, dohráme bez prerušenia až do konca.

Víťazom Majstrovstiev Slovenska 2022 sa stal Martin Oriňák. Ten získal po obhajobe už svoj druhý titul v poradí. Po odohratí MSR 2022 bol nominovaný na Majstrovstvá Európy 2023 v snookri, ktoré sa uskutočnia v marci tohto roku na Malte.

Hráči si už tradične do novej sezóny prinesú 1/4 bodov z konca predchádzajúcej sezóny. Trvanie sezóny je prispôsobené poolovému kalendáru, ako v minulých sezónach, a to od 1. 1. 2023 do 31. 12. 2023.

Aj v tejto sezóne, tak ako v minulej, výška členského ostáva jednotná pre pool aj pre snooker a to vo výške 30€ na sezónu. Poplatok sa bude zbierať pred každým z turnajov.  Hráč sa po zaplatení tejto tzv. licencie môže zúčastňovať turnajov v poole aj v snookri, bude vedený v snookrovom rebríčku a je to aj prvá podmienka účasti na Majstrovstvách Slovenska. Ak hráč počas sezóny licenciu nezaplatí, zaplatí štartovné pre účasť na majstrovstvách Slovenska 2023 vo výške 50€.

Na konci sezóny po odohratí všetkých turnajov bude kvalifikačný turnaj na MSR a následne finálový turnaj MSR 2023. Po odohratí MSR a po aktualizácii slovenského rebríčka sa určí nominácia na ME 2024.

V tejto sezóne sa Majstrovstiev Slovenska zúčastní 16 hráčov vo finálovej časti. Účasť má zabezpečenú obhajca titulu a 13 hráčov (so zaplatenou licenciou) podľa rebríčka po odohratí posledného turnaja pred majstrovstvami. O zostávajúce dve miesta sa odohrá kvalifikácia. Podmienkou je zaplatenie licencie na sezónu a účasť na minimálne 3 turnajoch za sezónu. Ak jedna z podmienok nebude splnená, účasť v kvalifikácii je podmienená štartovným vo výške 50€.

Prajem Vám do novej sezóny veľa úspechov a krásne zážitky pri snookrových stoloch. 

Zástupca Výkonného Výboru SBiZ pre snooker  Adrián Oriňák

Späť