Snookrové Vianoce 2013 /31.12.2013 09:22

Košický snookrový klub usporiadal v spolupráci s prešovským snookrovým klubom posledný turnaj kalendárneho roka 2013. Snookrové Vianoce prilákali k stolom viac hráčov ako umožňovala kapacita prešovského Freeball klubu, preto sa do turnaja na poslednú chvíľu nedostal ani Křemen a ani najmladší z hráčov, Miško Frank.

Turnaj sa odohral v piatich základných skupinách po štyroch hráčov, do Prešova si našla cestu štvorica z bratislavského Elitu, duo Hrubčovcov, Faško a Parada z Rožňavy a dvanástka hráčov z usporiadateľských Košíc. Najďalej v turnaji došla dvojica Peter Kopecký a Damir Vrljičak. Cestou do finále si hladšie počínal Peter, keď vo štvrťfinále vyradil Maťa Hrubča a semifinále aj jeho otca Mira zhodne po 3:1. Damir zvíťazil vo štvrťfinále s Adamom Horáčkom až v rozhodujúcom piatom frame, no v semifinále sa stretol s Košičanom Horváthom, ktorý mu nekládol odpor a v zápase s ním nestratil ani frame. Damir dostal šancu oplatiť Petrovi porážku zo základnej skupiny.

Finále začalo s dvojhodinovým oneskorením, no obaja hráči doň vstúpili peknou a vyrovnanou hrou. Framy si pripisovali na striedačku a do štvrtého framu vstupoval Peter za stavu 2:1 a teda výhodou jedného framu k dobru. Tento stav sa pravdepodobne podpísal pod Vrljičakove nešportové správanie, ktorý začal neadekvátne reagovať nie len na vlastné chyby a nepresnosti. V tomto vypätom frame Kopecký niekoľko krát minul matchballovú modrú. Vrljičakovi sa podarilo dohrať stôl, čím si vynútil rozhodujúci piaty frame. Ten v ňom aj do polovice viedol, no nedokázal Kopeckého udržať a po vyrovnaní hry sa skóre prelievalo z jednej strany na druhú a zápas sa dostal až k rozstrelovej čiernej. Na finálovej guli sa už Peter nenechal vyviesť z rovnováhy a zaslúžene súpera pokoril nie len herne ale aj morálne.

Peťovi Kopeckému gratulujeme k prvej trofeji pre víťaza, Damirovi Vrljičakovi k dosiahnutiu finále a Adamovi Horáčkovi k trofeji za najvyšší nábeh. Najbližšie meranie síl bude na bratislavskom Novoročnom turnaji už tento víkend. V tomto roku teda zostáva už len prípitok na krásny snooker a rovný strk.

Späť