SUMMER TOUR 2014 /24.08.2014 16:23

Týždeň pred koncom sezóny 2013/2014, vyvrcholila aj košická letná séria svojim posledným turnajom. Matúš Bučko nastupoval do turnaja s dvoma finálovými účasťami, teda ako hlavný ašpirant na celkové víťazstvo Paľo Křemen bol pred turnajom jediný, kto mohol Matúša pripraviť o prvenstvo v sérii, no keďže sa do turnaja neprihlásil, Matúš tak mohol už postupom zo skupiny rátať s touto trofejou, ktorú získa druhýkrát v rade.

Základné skupiny priniesli len menšie prekvapenie, keď za sebou Tomáš Parada nechal podstatne skúsenejších Dolgoša s Kleinom.

Všetky štvrťfinále skončili jasným skóre v prospech postupujúcich, ďalej nepostúpili Fara, Hrubčo, Parada a Horváth. V semifinále na seba narazili Kepšta s Vrljičakom a Bučko a s Kolenom a rovnako ako vo štvrťfinále, víťazi Kepšta a Bučko postúpili jednoznačným spôsobom do finále.

Finále začalo a skončilo skoro, Matúš od prvého framu predvádzal sústredenú hru s peknými nábehmi, čím svojmu súperovi veľa šancí na presadenie sa nedal, ak sa aj Majo do hry dostal, nedokázal odpovedať rovnako plodne. V poslednom, treťom frame Matúš napotápal 85 bodov a zaslúžene zvíťazil v turnaji aj sérii.

Späť