Začala sa jesenná časť Delphia Snooker Ligy /17.09.2012 18:00

Tretí ročník najvyššej slovenskej snookrovej súťaže - Delphia Snooker ligy, odštartoval 17. septembra 2012. S mimoriadnym potešením môžeme oznámiť, že do súťaže sa zapojili 3 oblastné herne a 46 hráčov z celého Slovenska.

Tento ročník získal silného finančného partnera v podobe spoločnosti Delphia s.r.o., Energetické certifikáty budov, Energetické riešenia, vďaka ktorému si ligisti rozdelia na prize money celkovo viac ako 1300€.

Okrem zmeny súťažného kalendára (začína sa na jeseň a končí na jar), bol na základe pripomienok hráčov a regiónov, upravený aj formát. Liga pozostáva celkovo z dvoch kôl - jesennej a jarnej časti. V každej časti čaká hráčov skupinová fáza a finálový turnaj.

V skupinovej fáze sa hrá systémom každý s každým. Hráči odohrajú svoju skupinu dvakrát (t.j. 1 hráč odohrá pri šesťčlennej skupine10 zápasov). Zápasy sa hrajú na fixný počet štyroch framov a všetky sa odohrajú v príslušnej oblastnej herni podľa lokálnej príslušnosti hráča. Hráči boli žrebom rozdelení do ôsmich skupín. Z každej skupiny postúpia na záverečný turnaj hraný v bratislavskom Elite Snooker & Billiard Clube len dvaja hráči, keďže max. počet na finálovom turnaji každej časti je 16 hráčov. Finálový turnaj sa hrá systémom dvojitého KO, pričom zápasy počnúc šťvrťfinále sa odohrajú na Best of 5 framov a ostatné zápasy na Best of 3 framy. Podrobnejšie infomácie o organizácii ligy ako aj o formáte play off turnaja si môžte prečítať v propozíciách.

Späť